Posted by on 3.12.2017

Uunicarbonara
Olen ollut viime aikoina huono italialainen. Olen syönyt ananasta pizzassa, tilannut cappuccinoa iltapäivällä ja nyt tein suoranaisen pyhäinhäväistyksen tekemällä carbonarasta uuniversion. Ai ai minua. Ei toimivaa italialaista reseptiä saisi mennä muokkaamaan. Tätä pastaa ei edes pitäisi kutsua carbonaraksi, mutta myönnettäköön, että uunicarbonara kuulostaa houkuttelevammalta kuin uunipasta pekonista ja lehtikaalista. Eikö kuulostakin? Sitäpaitsi uunicarbonaraksi (tai oikeastaan carbonara-pastavuoaksi) tätä kutsuttiin lempilehdessäni Pirkassakin (nro 8/2017), josta nappasin reseptin talteen ja muokkasin sitä hieman. Joten uunicarbonara it is. Sori italialaiset! Lupaan ryhdistäytyä tästedes. Uunicarbonara – 5oo g pastaa (mulla oli simpukan muotoista) – yksikyntinen valkosipuli – 1 sipuli – 200 g lehtikaalia – 280 g pekonia – 75 g parmesaania – 2 dl ruokakermaa – 7 dl maitoa – 4 kananmunaa – suolaa ja pippuria Pilko pekonit ja ruskista ne pannulla. Irrota lehtikaalista kovat keskiruodit ja revi lehdet hieman pienemmiksi. Kuori ja pilko sipulit ja kuullota niitä sekä lehtikaalia pekonista pannulle jääneessä rasvassa. Siirrä ennen sitä pekonit sivuun odottamaan. Keitä pasta, valuta se ja jätä odottamaan. Vatkaa kananmunat, maito ja kerma sekaisin ja mausta seos suolalla sekä pippurilla. Mausteita saa olla reilusti. Raasta parmesaani kananmuna-kerma-maitoseoksen sekaan. Kippaa kaikki ainekset uunivuokaan ja katso että ne menee sopivasti sekaisin. Paista 175-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.
Source: Tasty Travelissimo

Posted in: Tasty Travelissimo