Posted by on 4.12.2017

Toscanalainen kanakeitto tekee arjestakin juhlaa
Näin pimeään ja kylmään vuodenaikaan kaipaa koko kehoa lämmittäviä aterioita. Keitot ainakin meidän perheessä ovat silloin omiaan.Muistelin erästä italialaista keittoa viime talvelta ja sitä hiukan muokkaamalla syntyi tämä Toscanalainen kanakeitto.Aitoon Toscanalaiseen keittoon tulee tulisia raakamakkaroita, mutta korvasin ne broilerin jauhelihalla eikä muuten keitto yhtään kalvennut siihen aitoon verrattuna.Pehmeyttä ja syvyyttä keittoon tuovat pekoni ja kerma. Lehtikaalista soppa saa ihanan vihreyden ja aavistus chiliä ja cayennepippuria tuovat sen lämmön.Tämä on oikeastaan melko juhlava keitto, joka varmasti ihastuttaisi myös ruokavieraat.TOSCANALAINEN KANAKEITTORaaka-aineet:400 g broilerin jauhelihaa1 pkt pekonia6 perunaa (n.800g)1 sipuli2-3 valkosipulinkynttä1 l lehtikaalia (n.200g)9 dl vettä2 kanafondia1 pieni chilipalko(1/4 tl cayennepippuria jauheena ei pakollinen)1/4  tl suolaa½ tl pippuria1 tl paprikajauhetta3 rkl öljyä paistamiseen4 dl kuohukermaa1 dl parmesan juustoraastettaOHJE:Kuori perunat ja viipaloi ne esim. mandoliinilla n. 3 mm paksuiksi viipaleiksi.Silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet ja siivuta chilipalko.Huuhtele ja kuivaa lehtikaalit. Poista paksu lehtiruoti ja revi lehdet paloiksi.Ota pekoniviipaleet pois paketista ja leikkaa viiteen osaan. Irroita palat toisistaan.Laita paistinpannu liedelle, lämmitä pannu (lisää pekonipalat kylmälle pannulle) ja paista pekonit rapeiksi. Kaada valmiit kattilaan.Paista pekonin rasvassa sipulisilppu, valkosipulinkynnet ja chiliviipaleet muutaman minuutin ajan, niin että ne hiukan pehmenevät (älä ruskista) ja kaada kattilaan.Lisää pannulle 3 rkl öljyä ja paista broilerin jauheliha. Mausta  jauhelihaa ¼  tl suolaa ja ½ tl pippuria sekä 1 tl paprikajauhetta (1/4 tl cayennepippuria ei pakollinen). Kaada kattilaan.Lisää perunaviipaleet kattilaan.Lämmitä 9 dl vettä ja liuota 2 kanafondia. Kaada kattilaan.Keitä keittoa ensin noin 5 minuuttia.Lisää lehtikaalisilppu ja keitä keittoa vielä n. 10 minuuttia kunnes perunat ja lehtikaalit ovat kypsyneet.Lisää lopuksi 4 dl kuohukermaa ja kiehauta.Kun keitto on valmis, ripauta pinnalle parmesan juustoraastetta ja laita loput erillisessä astiassa tarjolle.BUON APPETITO!!!
Source: Saaranlautasella

Posted in: Saaranlautasella