Posted by on 14.4.2018

Tämän kevään raikkain hedelmä-kanasalaatti
Voi mahtavuutta, eletään huhtikuun puoli väliä ja kevät on ollut hiukan myöhässä, mutta nyt meitä hellitään oikein olan takaa. Meteorologit lupasivat peräti 20 asteeseen nousevaa päivä lämpötilaa!Niinpä suunnitelmissa on lähteä ulos kävelemään ja puuhastelemaan pihamaalla. Tiedä vaikka innostuisi haravoimaan.Sen jälkeen maistuu varmasti tämä  kevään raikkain ja herkullisin hedelmäinen kanasalaatti.Hedelminä käytin tummia pieniä ja kivettömiä viinirypäleitä sekä hunajamelonia. Lisäksi rapeata jääsalaattia, kotimaista kurkkua ja mozzarellapalloja. Lisäsimpä vielä päälle hiukan parmesan juustolastuja, mutta sen voi hyvin jättää pois.Syödessä huomasin kaipaavani vielä jotain rouskuvaa ja vaikka kuvissa niitä et näekään, niin lisääpä vielä joko siemeniä tai pähkinöitä salaattiin. Se antoi juuri sen viimeistellyn makuelämyksen.Kastikkeeksi sopii mainiosti yksinkertainen jogurttikastike, joka tehdään joko turkkilaisesta tai kreikkalaisesta jogurtista. HERKULLINEN JA RAIKAS HEDELMÄ-KANASALAATTIRaaka-aineet:400 g broilerin fileepihviä3 rkl öljyä paistamiseen3 tl curry madras maustesekoitusta (ainakin Santa Marialta löytyy)2 tl mango currya (esim. Santa Maria)½ tl suolaa2 kpl jääsalaattia tai muut rapeaa salaattia1 pieni hunajameloni1 pieni kurkku200 g pieniä kivettömiä viinirypäleitä1-2 pakettia mozzarellapalloja sekä halutessasi parmesan juustoa lastuinaesim. kurpitsansiemeniä tai pistaasipähkinää JOGURTTIKASTIKE1 ½ dl turkkilaista jogurttia10 oksaa ruohosipulia½ sitruunan mehu¼ tl sokeria¼ tl suolaa OHJE:Leikkaa broilerin fileepihvit annospaloiksi.Mittaa öljy pannulle ja paista broilerin paloja muutama minuutti.Pienennä lämpöä ja lisää mausteet (curry madras, mango curry ja suola) pannulle. Anna broilerin palojen  paistua vielä noin 5 minuuttia, kunnes kana on kypsää.Tee seuraavaksi jogurttikastike .Mittaa jogurtti astiaan, purista sekaan ½ sitruunan mehu. Lisää sokeri ja suola ja leikkaa ruohosipulin varret silpuksi. Sekoita, maista ja laita kylmään tekeytymään.Huuhtele ja revi salaatti tarjoiluastiaan.Leikkaa meloni puoliksi ja poista siemenet. Koverra lusikalla reiluja paloja ja lisää salaatinlehtien päälle astiaan.Huuhtele kurkku, tee haarukalla pituussuunnassa viiltoja kurkun pintaan. Leikkaa kurkku siivuiksi ja lisää salaatin sekaan.Pese rypäleet kuumalla vedellä hyvin ja lisää salaattiin.Sekoita salaattipohja ja lisää lopuksi mozzarellapallot sekä paistetut ja jäähtyneet broilerin fileepalat. Rapeutta lisäämään vielä pähkinöitä tai vaikka kurpitsansiemeniä ja koko komeus on valmis.IHANAA AURINKOISTA VIIKONLOPPUA!
Source: Saaranlautasella

Posted in: Saaranlautasella