Posted by on 11.2.2018

Synttärijuhlien tarjoilut – gluteeniton voileipäkakku, geisha-valkosuklaajuustokakku, gluteeniton laskiaispullakakku ja savulohitahna.
Huh, millaista kiirettä on saanut pitää loppuviikon. Ensin kaikki juhlien sunnittelut ja kokkailut, sitten itse juhlat, ilta ystävien luona ja vielä perinteiset sunnuntain treenikuljetukset. Yritän tässä välissä ehtiä postaamaan teille muutamat kuvat eilisten juhlien tarjoiluista, mutta mikäli teksti on hassua, se tarkoittaa vain, että ajatus on katkennut kun on pitänyt lähteä hoitamaan autonkuljettajan hommia :)Meillä oli täällä noin 15-20 hlöä lapsineen, eli talo täynnä iloista pöhinää. Koirakin oli onnessaan, kun sai osakseen miljoonat rapsutukset ja ihan yhtä onnessaan, kun sai nukkua yksin koko illan meidän ollessa muualla.. Tänään aamusta ei viitsinyt edes nostaa päätään sängystä, kun nousin.Kokkasin kaiken mahdollisen jo perjantai-iltana, joten lauantaille jäi enää hienosäätöä. Yllättävän paljon aikaa sain kyllä siihenkin kulumaan.. Mutta siis voileipäkakku ja juustokakku ovat siitä kiitollisia juhlatarjottavia, että suurin työ tehdään 1-2 vrk ennen juhlia ja pienellä muokkauksella molemmista on mahdollista saada todella allergiaystävällisiä.Voileipäkakku (liha)4 pkt Schärin gluteenittomia paahtoleipäviipaleitamaitoa kostutukseenlihatäyte1/2 pss palvirouhetta1 rss ruohosipulimaksapasteijaa1/2-1 prk creme fraichea3 rkl maustekurkkukuutioitajuustotäyte1 rss paprika-sipuli tuorejuustoa1/2-1 prk creme fraichea1 paprikakuorrute2 prk creme fraichea1 rss maustamatonta tuorejuustoa2 rkl majoneesia Yritin muistella nuo ainekset, joita käytin täytteisiin ja kuorrutukseen. Sen kummempia ohjeita kakun kokoamisesta ei kai tarvitse kirjoitella 🙂 Koristeeksi käytin loput palvirouhepussista, muutaman kirsikkatomaatin halkaistuna ja yhden pussillisen mozzarellapalloja. Reunoilta löytyy herneenversoja.Nuo Schärin leivät toimivat oikein hyvin tässä, eivätkä maistuneen kuulemma “gluteenittomilta” tai oudoilta. Laitoin kahta eri leipää ja leipiä tuli yhteensä neljä kerrosta. Mikäli teiltäkin löytyy muna-allergikko, suosittelen käyttämään x-tra merkkistä kevytmajoneesia, se on kokonaan munaton!geisha-valkosuklaajuustokakku200g digestiveä80g voita6 dl vispikermaa250g mascarponejuustoa250g vaniljarahkaa200g valkosuklaata200g geishaaMurskaa keksit ja sekoita keksimuruseos sulatettuun voihin. Alkuperäisessä ohjeessa keksejä käytetään 400g, mutta omaan vuokaani (22cm) jouduin ottamaan puolet keksimuruista talteen seuraavaa kakkua varten. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Kannattaa käyttää reunoilla joko leivinpaperia tai reunakalvoa, sillä nämä kakut tarttuvat helposti kiinni. Itse olen tähän saakka käyttänyt ihan vaan leivinpaperia, mutta nyt kävi reunan röpelöisyys ärsyttämään sen verran,…
Source: La petite princesse

Posted in: La petite princesse