Posted by on 3.8.2018

SIIDERI-SINISIMPUKAT, SIMPUKKARESEPTIEN TOP 1
Heipati Heit vaan kaikille! Oli jo varmaan korkea aika palata ruotuun ja tulla teitä rakkaat lukijat moikkaamaan. Vitsit mimmoisesta kesästä olemme koko Suomessa päässeet nauttimaan, lämpö on hellinyt kuin etelässä konsanaan. Miltäs se on sinusta tuntunut?No tänä kesänä on pitänyt piilotella auringonsäteiltä, mutta onneksi on nuo päivänvarjot, aurinkorasvat ja uv-vaatteet keksitty, että ei kuitenkaan sisällä ole tarvinnut kuin työn puitteissa olla. Varsinaista kesälomaa en ole viettänyt, mutta onneksi pidemmistä viikonlopuista on mökillä nautittu. Mitä sinun kesääsi on kuulunut?Tänä kesänä ruokaa on tehty jos on jaksettu ja etupäässä grillailuhommiksi se on mennyt. Melko kevyesti silloinkin ja kala on maistunut parhaiten.Viimeiset kaksi viikkoa olen pyörinyt kuin kissa pistoksissa, melkein yöuniin on simpukat hiipineet, heh hee. Vihdoin eilen niitä kuitenkin löytyi kalatiskiltä, voi onnenpäivää! Ihmettelen muuten suuresti miten harva ravintola noita on listoilleen ottanut. Simpukat ovat edullisia ja varsin nopeasti niistä valmistaa herkullisen ruuan. Niistä saa kunnon proteiini pläjäyksen samalla. Usein leipä riittää oheen eikä muuta kaipaa.          nuo vihreät “heinät” ei ole tilliä vaan fenkolin lehtiäTällä kertaa simpukat saivat ranskalaisen siiderin (tätä kyseistä sidukkaa löytyy muuten puoleen hintaan tuolta Järvenpään Saiturinpörssistä), fenkolin ja limen kaverikseen. Ensi kuulemalta voi vähän kuulostaa oudolta tuo makeahko siideri, mutta eikö mitä, voisitpa heti maistaa tätä makunautintoa! Nämä kiilasivat ensi lusikallisesta mun simpukkareseptien huipulle. Vieläkin tätä resepti teille kirjoittaessani, kuola valuu. SIIDERI-SINISIMPUKAT KAHDELLERaaka-aineet:1 pussi sinisimpukoita (noin kilo)1 pieni fenkoli (noin 150g)2 uutta sipulia varsineen tai yksi keltasipuli4 valkosipulinkynttä50 g voita2 ½ dl Louis Raison rouge delice tai vastaavaa2 dl kuohukermaareilu ½ tl suolaa1 limen kuori raastettuna sekä mehu½ punttia persiljaa silputtunaOHJE:Huuhtele ensin simpukat kylmän veden alla ja poista parta, jos sellainen löytyy. Heitä rikkinäiset pois.Huuhtele fenkoli ja siivuta se ohuiksi suikaleiksi.Pilko sipulit varsineen ja silppua myös valkosipulinkynnet.Laita korkea laitaiseen pannuun tai kattilaan voi sulamaan. Kuullota ensin noin 4 minuuttia fenkolisiivuja sekä sipuleita, älä ruskista.Kaada seuraavaksi…
Source: Saaranlautasella

Posted in: Saaranlautasella