Posted by on 10.3.2018

Maailman paras gluteeniton siemenleipä.
Kävin viime kesänä Saran kanssa syömässä Helsingissä ravintola Pupussa. Ihastelin ääneen pöytäseuralaiselleni tarjotun leivän makua ja koostumusta, epäilin jopa sen gluteenittomuutta, sillä sen verran herkusta asiasta oli kyse.Saran tuumasi, että hän on joskus itseasiassa leiponut vastaavaa leipää ja lupasi linkata ohjeen minulle. Kesästä asti siis leivontalistallani on seissyt tämä alunperin My New Roots -blogista löytynyt ohje, josta Kiitos hyvää on tehnyt oman versionsa.Pidin eilen illalla ystävilleni kauneusillan Mary Kayn parissa ja samalla valmistin tarjottaviksi hyviä ja terveellisempiä vaihtoehtoja. Listalta löytyi tätä leipää, suuren suosion saavuttanutta bataatti-fetasalaattia ja lisäksi valmistin raakasuklaata sekä viipaloin hedelmiä. Hyvää oloa siis sisäisesti ja ulkoisesti :)Kyseinen leipä on gluteeniton ja superherkullinen siemenleipä, joka sai paljon kehuja eilen. Voin siis lämpimästi suositella tätä ihan jokaiselle.maailman paras gluteeniton siemenleipä2,5 dl auringonkukansiemeniä1 dl pellavansiemeniä1 dl pähkinöitä(käytin pähkinäsekoitusta, alkuperäisessä pelkkiä hasselpähkinöitä)3,5 dl kaurahiutaleita2 rkl chian siemeniä3 rkl psylliumia1 tl merisuolaa myllystä1 rkl hunajaa3 rkl voita tai kookosöljyä(käytin kookosöljyä, mutta se maistui paljon)3,5 – 4 dl vettäAlkuperäisessä ohjeessa on käytetty monimutkaisempaa valmistusohjetta, mutta omani valmistin yksinkertaisesti mittaamalla ainekset reseptin mukaisessa järjestyksessä ja sekoittamalla ne keskenään. Mikäli käytät voita, sulata se. Kookosöljyä en lähtenyt sulattamaan.Sitten vaan koko setti vuokaan, käytin kaupasta hankittua olisikohan ollut eskimon pahvista pulla- tai leipävuokaa. Anna turvota ja asettua pari tuntia tai yön yli (omani seisoi kiireen vuoksi vain hieman yli tunnin) ja paista. Ensin 175°C noin 20 minuuttia, poista vuoka ja jatka paistamista vielä 30-40 minuuttia.Anna jäähtyä ja leikkaa. Parhaalta leipä maistuu kunnon luomuvoin kanssa ♡
Source: La petite princesse