Posted by on 10.4.2018

Lämmin Aurajuustokastike – Sopii mille vaan
Aura- tai yleisesti sinihomejuustot ovat varmaankin sellaisia on/off -juustoja. Joko pidät aivan valtavasti tai et voi sietää edes hajua.Itse kuulun tähän ensimmäiseen ryhmään. Voisin syödä sinihomejuustopaketin vaikka yhdeltä istumalta. Olen itseasiassa näin tehnytkin lukemattomia kertoja.Sinihomejuustoa siis yleensä meillä löytyy jääkapista tai jos se on päässyt loppumaan niin sitä varmasti ostetaan heti seuraavalla kauppareissulla.Sinihomejuusto sopii oikeastaan ihan minkä ruoan kanssa tahansa. Vaikka nyt kuinka koittaisin pinnistää ja miettiä niin en heti kyllä keksi oikein mitään epäsopivaa.Jäätelö? No jos sopii pekonikin, niin kyllä varmasti sinihomejuustokin. Pitääpä muuten testata tuota joku kerta. Ehkä joku kiisseli? Mansikkakiisseli ja sinihomejuusto? No tämä kieltämättä kuulostaa jo hyvin extremeltä.Koska sinihomejuusto on oiva makupari niin monelle asialle on myös sinihomejuustokastike oikea päivänpelastaja.Jos et keksi mitä kastiketta tekisit – Tee sinihomejuustokastike!Sopii kasviksille, kalalle, äyriäisille, lihalle, broilerille, pastalle. Jos gratinoit kasviksia tai kalaa – Tee sinihomejuustokastike!Jos jääkaapissa ei ole mitään muuta kuin sinihomejuusto ja valo niin tarkista onko kaapissa pastaa. Siinä sinulla onkin sitten jo päivän ruoka.Oodi ja ylistys sinihomejuustolle!Lämmin Aurajuustokastike( 4.lle)Tarvitset:1 paketti Aurajuustoa2 dl kermaa2 dl vettämaun mukaan mustapippuria (laitoin 1 tl)n. 1 tl kuivattua rakuunaa tai timjamia(tilkka lihafondia tai soijakastiketta)(ripaus suolaa)Suurustamiseen: (jos suurustat)n. 1 rkl maissi- tai vehnäjauhoja pieneen vesitilkkaan sekoitettunaTee näin:Murustele kattilan pohjalle (mielellään teflon yms.) aurajuusto pieniksi palasiksi tai käytä Aura-murua. (voit jättää vähän murusia koristeeksi kastikkeen päälle)Lisää kattilaan kerma, vesi, mustapippuri ja yrtit.Anna kiehua hiljaa kuplien noin 10 min ja kunnes kaikki juusto on sulanut kastikkeen joukkoon.Tarkista suola. Voit myös lisätä hieman esim. lihafondia, soijakastiketta.Jos haluat kastikkeesta paksumman esim. pihvin päälle niin sekoita n. 1 rkl maissijauhoja tai vehnäjauhoja tilkkaan vettä ja kaada kastikkeen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen vielä kiehahtaa. Koristele kastike juustomurulla ja tuoreilla yrteilläKatso myös maustamisvinkit eri ruoille alta.Kokeile myösLisää kastikkeen joukkoon hieman sitruunamehua. (kalat ja kasvikset)Lisääkastikkeeseen reilusti rapeaksi paahdettua pekonimurua. (pasta)Slaavilaisen versionsaat, kun kuullotat tilkassa öljyä valkosipulimurskaa. Kiehutat muut…
Source: Tinskun keittiössä ja tyynenkaa