Posted by on 12.4.2018

Kolme herkkukasvista, joita kannattaa viljellä
Olen ollut kasvissyöjä yli puolet elämästäni ja pidän hyvästä ruuasta, kukapa ei. Kasvimaan kautta olen päässyt kokeilemaan ihan uusia juttuja, joita ei aina edes saa kaupasta. Tässä kolme helppoa superherkkua viljeltäväksi tänä kesänä.Kolme herkkukasvista, joita kannattaa viljellä1. MangoldiMinulle ruuan ulkonäkö merkitsee vähän liiankin paljon. Mangoldi ei ehkä ole maailman erikoisimman makuinen rehu, mutta sateenkaaren väriset lajikkeet ovat vain aivan liian upeita. Parasta mangoldi on nopeasti pannulla käytettynä. Yhden kesän elin mangoldilla ja riisinuudeleilla, joiden sekaan oli laitettu valkosipulia, tuoretta inkivääriä, soijaa ja osterikastiketta (tiedän osteri ei ole kasvis).2. HärkäpapuEn ymmärrä miksei härkäpapua käytetä tuoreena enemmän. Nopeasti keitetty, voissa ja valkosipulissa pyöräytetty samettinen härkäpapu on ehkä yksi parhaimpia ruokia mitä tiedän. Jättimäiset palot, joiden sisällä pienet pavut lepäävät untuvaisessa pesässään ovat vastustamattomia. En ole vielä kokeillut vanhoja kotimaisia lajikkeita, vain sellaisia joita ei ole keittämisen jälkeen tarvinnut kuoria.3. SpaghettikurpitsaHiilarikammoiselle spaghettikurpitsa on tietenkin nimensä veroinen makupala, mutta tämä kaveri maistuu varmasti kelle tahansa. Olen itse kerännyt kurpitsat pienehköinä ja paahtanut puolikkaina uunissa leikkauspinta alaspäin. Moni ohje käskee tökkimään kuoreen haarukalla reikiä. Nautin spaghettikurpitsani mieluiten suolan ja parmesanjuuston kanssa.Minkälaisia herkkukasviksia teillä on mielessä?Terveisin, StellaLue myös:Miten teet kasvimaaviljelystä taloudellisesti kannattavaa___________________________________________________________________________Jos pidit lukemastasi, aletaan kirjekavereiksi! Saat vasaralla, viikatteella ja virkkuukoukulla tehtyä sisältöä suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa.Kerro etunimesi Kirjoita sähköpostiosoitteesi Mikä on Kummitustalon kausikirje? Lue lisää täältä.___________________________________________________________________________
Source: Kolmas luonto

Posted in: Kolmas luonto