Posted by on 16.5.2018

KOKONAISENA PAAHDETTUA SITRUUNA-PESTO BROILERIA 4-6:lle
Heissan pitkästä aikaan J. Mitäpä sinulle kuuluu?Kevät meni vauhdilla (muutamassa viikossa) ja kesä tuli tilalle. Aivan uskomatonta, että toukokuun puolessa välissä olemme saaneet nauttia lähes 30 asteen helteistä. Ihanaa, ei lämpö luita riko.Kulunut reilu puoli vuotta on ollut melkoisen raskas taival. Takana on onneksi sytostaattihoidot, joista viimeiset kolme kyllä nujersi niin henkisesti kuin fyysisesti. Nyt parhaillaan käyn sädehoidoissa ja uupumus painaa yhä. Onneksi kesäkuun puoleen väliin kaiken tämän pitäisi olla ohi ja toivottavasti se elämänmyönteinen ja iloinen minä sieltä vielä löytyy.Mutta juu asiaan, tämä resepti on pakko jakaa myös teille, niin herkullista ruokaa meillä syötiin eilen. Iltapäivällä pistäydyin Lidl:ssä ja voi pojat miten isoja grillibroilereita oli kylmäaltaaseen laitettu, VAU! Voisin väittää niiden olleen melkein ankan tai kalkkunan kokoisia. No sellainenhan piti ehdottomasti saada.Nämä kokonaiset broilerit oli maustettu Barbeque maustesekoituksella (ei liian savuinen eikä mikään nestemäinen). Kotona pyyhin paperilla pintamausteet pois. Tungin sormet nahan sekä lihan väliin ja hieroin vihreää pestoa broilerin pintaan (niin ala kuin yläpuolelle) sekä viipaloin sitruunasta viipaleita ja lisäsin ne myös nahan alle. Muutama kuutio vielä voita ja yrttejä ja sitten vain broisku uuniin puoleksitoista tunniksi ja AVOT!Miten mehukkaalta ja taivaalliselta  se itse paahdettu broileri maistuikaan. Ei tällaista herkkua saa valmiina kaupasta.KOKONAISENA PAAHDETTUA SITRUUNA-PESTO BROILERIA 4-6:lleRaaka-aineet:Kokonainen broileri (oma painoi 1800g)80-100 g vihreää pestoa1 sitruuna (mielellään luomu)50 g voitayrttejä muutama oksa (esim. rakuuna, basilika, salvia, timjami) OHJE:Aseta uunin lämpötilaksi 180 astetta.Pyyhi broilerista pintamausteet paperilla pois.Irrota broilerin nahkaa varovasti irti lihasta ja levitä sormin pestoa lihan päälle ala- ja yläpuolelle.Pese sitruuna ja viipaloi se. Laita viipaleet broilerin nahan ja lihan väliin.Kuutioi voi ja levitä se sekä valitsemasi yrtit (mulla sattui olemaan salviaa) myös nahan alle.Laita broileri uuninkestävälle vuoalle tai pannulle.Laita pannu uunin alaosaan ja anna broilerin paahtua 1,5 tuntia (kannattaa käydä vilkaisemassa välillä ja alentaa uunin lämpötilaa, jos pinta tummuu liikaa).Kun broileri on valmis, anna sen hetki levähtää.Tarjoa tätä…
Source: Saaranlautasella

Posted in: Saaranlautasella