Posted by on 8.2.2018

Herkutteluhetki ystävien kesken, gluteeniton mutakakku sekä raikas raparperi-vadelmasorbetti
Kävin viime viikolla ihanaisen ystäväni kanssa illalla syömässä. Hän vietti hyvin ansaittua talvilomaa ja minähän olen ollut jo jonkin aikaa sairaslomalla. Viimeksi nähtiin kesällä mökillä, miten se aika vierähtääkin niin nopeasti?Muisteltiin jälleen kerran  opiskeluaikoja sekä niitä seuranneita ”hurjia” vuosia. Voi jee, ainakin energiaa ja hauskaa riitti!Pääruoaksi syötyjen talon burereiden lisäksi päädyttiin ottamaan vielä jälkiruoat, joista jäi kyllä niin maukuaisteja hivelevät muistot <3. Tuumasta toimeen siis, halusin maistattaa näitä herkkuja myös sinulla.Mutakakku on leivottu maissi- ja mantelijauhoista, sopinee siis hyvin myös gluteenittomaan ruokavalioon.Raparpereja löysin Citymarketin pakastealtaasta ja tuoreita vadelmia oli tarjouksessa  JMUTAKAKKU  RAPARPERI-VADELMASORBETIN KERAAloitetaan sorbetilla, sillä sen valmistuminen vie kokonaisuudessaan noin vuorokauden.SORBETTIRaaka-aineet:1,5 dl vettä1,5 dl sokeria400 g raparperia (pitäisi löytyä ainakin pakasteena)125 g tuoreita vadelmia3 kananmunan valkuaista OHJE:Mittaa vesi, sokeri sekä raparperinpalaset kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Kaada seos tehosekoittimeen ja lisää vadelmat (pakaste vadelmat pitää keittää, joten lisää ne myös kattilaan). Soseuta ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Kaada astiaan ja laita noin tunniksi pakkaseen.Vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kohmeiseen sorbettiin ja laita takaisin pakkaseen. Sekoita muutaman kerran ensimmäisten tuntien aikana. Sorbetin on hyvä antaa olla yli yön pakkasessa.  Säilyy vähintään viikon pakkasessa.GLUTEENITON MUTAKAKKURaaka-aineet:200 g tummaa suklaata200 g voita4 kananmunaa2 dl sokeria2 dl maissitärkkelystä (voit käyttää myös 2,5 dl maissitärkkelystä, jätä silloin pois mantelijauhot)½ dl mantelijauhoja1 tl leivinjauhetta1 tl vaniljasokeriaripaus suolaavuokasprayta Koristeeksi:tomusokeriavadelmahippuja (Dr. Oetker pakkaskuivattuja vadelmia)OHJE:Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Voitele vuokaspraylla vuoan reunat.Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa, jäähdytä.Mittaa maissitärkkelys astiaan ja sekoita joukkoon mantelijauho, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä ripaus suolaa.Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet joukkoon sekä lopuksi jäähtynyt suklaa-voiseos.Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 15-20 minuuttia.Itse pidin 18 minuuttia enkä onneksi yhtään sen enempää, sillä mutakakku saa olla ”märkä”.HERKULLISIA HETKIÄ MYÖS SINULLE!
Source: Saaranlautasella

Posted in: Saaranlautasella